Един от създателите на iPod-а представя нов иновативен продукт 10.10 | 16:59

Устройството говори на три езика

От Елица Елефтерова

Тони Фейдъл, известен като един от "бащите на iPod-а", представи нов продукт на компанията си Nest Labs - елегантен пожарен детектор, пише в. Daily express.

Две години след като представи революционния си термостат, фирмата, основана от Фейдъл и Мат Роджърс, демонстрира, че не е задължително алармите за въглероден моноксид да бъдат толкова неугледни, колкото са свикнали да ги виждат потребителите.  

Тони Фейдъл обяснява, че с колегите му са решили да се заемат с пожарните детектори, тъй като предлаганите на пазара подобни продукти често не функционират и според много хора са "отчайващи" и "грозни".  

Новият продукт на компанията - димният детектор "Протект",  се откроява с елегантния си дизайн. Алармата, освен това говори с любезен женски глас и благодарение на деветте си сензора  реагира на жестове - достатъчно е само едно махване с ръка, за да й бъде отнета думата.

Устройството предупреждава за опасно високи нива на въглеродния моноксид на три езика - английски, френски и испански. Батерията на детектора издържа до седем часа.  Нощем устройството функционира като осветително тяло,  включвайки светлина, когато някой премине под него.

Пожарният детектор се предлага в два цвята - черно и бяло. Цената му е 129 долара. Устройството ще бъде пуснато в продажба  през ноември, като първо ще се появи на пазара в САЩ, Канада и  Великобритания.

Водещи

Най-четени