Ето ги технологиите на близкото бъдеще 17.10 | 14:00

Чукат на вратата

От iNews.bg

Развитието на съвременните технологии е толкова бясно, че на хората им е много трудно да вървят успоредно. На всекиго е ясно, че животът ни все повече и повече ще се обвързва с технологичния процес, но би било много трудно да кажем какво ни очаква след 40-50 години например. Можем обаче да хвърлим бърз поглед върху технологиите на най-близкото бъдеще, чиито прототипи вече се тестват в различни точки на света.

1. Огъващи се дисплеи

Около силната кампания за "огъващите се" нови iPhone-и много хора забравиха, че още през 2012 г. LG показаха своя огъващ се дисплей. Само две години по-късно представиха и новата им LED технология, което пренесе "огъването" от джобни устройства до 18-инчови екрани, продължаващи да излъчват образа, дори и когато вече са навити на руло. В момента от LG работят върху 60-инчов ултра HD екран, който ще бъде още по-гъвкав, издържлив и отчасти прозрачен.

2. Nike Air Mag 2015

Когато от Nike представиха лимитираната си серия на Air Mag маратонките от "Завръщане в бъдещето", почти всички отзиви бяха позитивни, освен по отношение на връзките - не бяха автоматични като във филма. Дизайнерът Тинкър Хатфийлд обаче не вижда проблем и обещава, че Nike Air Mag ще имат автоматични връзки още догодина, макар че не се уточнява дали те ще вървят само с новите бройки или ще могат да се слагат и на други модели.

3. Летящите водни джетове

Повечето летящи водни джетове, които все по-често се появяват на места, близки до големи водни басейни, са малко тегави за управление и се изисква сериозна предварителна подготовка и инструкции за безопасност. Да, но продуктът на JetLev от Германия върви в съвсем друга посока, като поставя водните помпи на отделен "двигател". Така управлението се улеснява значително и балансът е по-добър. А и цената се намалява.

Вижте още технологии от най-близко бъдеще в материала на Div.bg.

Водещи

Най-четени