Ето как да се отървете от хлебарките си в къщата 01.11 | 12:21

Можете да си ги пращате директно в канала, от който са нахлули в дома ви

От Ивайло Коралски

Нов приложение за смартфони ще позволи на децата да управляват хлебарки като роботи, след като се имплантират два електрода в насекомите, съобщава БТА.

Разработката е дело на компанията от щата Мичиган "Бакярдс брейнс" и се нарича "Робороуч". Според създателя на софтуера Грег Гейдж приложението ще помогне на малчуганите да видят как действат невронните вериги.

"Двадесет процента от населението на планетата ще продължи да страда от неврологични заболявания, за които не е открит лек, коментира Гейдж. В този ред на мисли искаме още отрано да заинтригуваме подрастващите и да ги запалим един ден да станат неврохирурзи."

На друго мнение са представителите на организацията за етично отношение към животните ПЕТА. Според тях апликацията трябва да бъде забранена, защото поставя опасен прецедент за практикуване на ветеринарна медицина, без съответната подготовка и лиценз.

"Този жесток продукт ще позволи на децата да проникват без обезболяващи в различни части на живи хлебарки, за да вкарват електроди. След това малки приемници трябва да бъдат залепени по техните тела. Това е ужасна педагогика за малките!"

Водещи

Най-четени