Живот в единици и нули 17.10 | 07:23

Днешните ученици прекарват два пъти повече време в игра на видеоигри, отколкото в четене

От Георги Георгиев

Как преминава дигиталният живот на съвременния човек? От Intel са се опитали да отговорят на този въпрос, като са събрали 11 интересни факта за цифровото ни битие, базирайки се на осем различни изследвания, публикувани през последните две години.

Оказва се че:

Игрите днес изпреварват четенето – Днешните средностатистически ученици, завършили колеж, са прекарали по-малко от 5000 часа от живота си в четене, но над 10 000 часа във видео игри.

Животът е твърде кратък (за младите) - Една трета от 18-24 годишните са настроени да чакат не повече от 10 секунди, за да се зареди интернет страница, преди да започнат да се дразнят От друга страна, 64% от хората над 65 години са щастливи да изчакат една дълга минута, за да се зареди дадена страница.

Най-важното нещо в живота на децата е.. - Попитайте един куп деца за това, което е най-важното нещо в живота им и повече от една четвърт са склонни да изберат Facebook, Twitter и MSN.

Техно брътвежа ни засипва (или за възхода на глагола Google) – Живеещите в дигиталния свят израстват, преобразувайки езика – да търсите в "Google" означава да търсите онлайн - това не е просто една компания, това е глагол. Живеещите в дигиталния свят са естествено DFL - те говорят дигитално като първи език. Дигиталните имигранти са DSL - те говорят дигитално като втори език

Интернет e новата телевизия - Появата на телевизията датира между 1946 и 1964 година. Родените през тези години гледат невероятните 22,4 часа телевизия всяка седмица. Децата днес, на възраст между 12 и17 години, които са израснали с интернет, прекарват същото време онлайн.

Се нуждаем от скорост – Живеещите в дигиталния свят са в състояние на ”трепкаща скорост”. Това означава, че те очакват да бъдат в състояние да общуват с всеки по всяко време, където и да е ден или нощ. – "скоростта на трепкане” е ускореното мислене, необходимо за онлайн игрите.

Крещим по джаджите си - Това са не само живеещите в дигиталния свят, които барабанят с пръстите си и започват да се оглеждат с нетърпение. 62 на сто от хората признават, че толкова се ядосват на електронното си устройство "да си свърши работата”, че започват да му крещят.

Живеем във време на революцията – Хората от дигиталния свят живеят във вселена от 600 телевизионни канала, с 10 хиляди достъпни онлайн радиостанции и интернет, който има над 12 милиарда страници и повече.

Побеждаваме системата – Живеещите в дигиталния свят не се доверяват на марката. Те използват всички дигитални налични инструменти, за да надхитрят онлайн маркетинга на компанията и да открият най-добрата сделка. Както в играта, марката е враг, който те трябва да победят.

Водещи

Най-четени