Задава се грандиозен постапокалиптичен шедьовър от Sony 18.05 | 19:05

Компанията разпространи адски грамотен трейлър на "The Last of Us"

От Ивайло Коралски

Sony и тяхното студио Naughty Dog разработват поредния многомилионен ексклузивен проект за PlayStation 3, който трябва да размие границите между филмово изкуство и видео игрите.

Името му е "The Last of Us", а от него се очаква да достигне върха на приключенския жанр, като съчетае по съвършен начин пъзел и екшън елементи, превръщайки преживяването от играта в близко до филмовото, със сериозната разлика, че главният герой е самият играч.

В сюжетен план ще става въпрос за нов вид чума, почти унищожила човешката цивилизация. Главните герои ще бъдат коравият мъжага Джо и тийнейджърката Ели. Авторите на играта подчертават, че за разлика от множество игри с голям бюджет, акцентът в тяхното заглавие няма да пада основно върху екшъна, а върху взаимоотношенията между двамата главни герои, начина, по който си комуникират, помагат един на друг, оцеляват.

Играта залага на ултра реалистични лицеви анимации, които можете да видите и в приложените трейлъри и визуални постижения, които към днешна дата много малко софтуерни продукти могат да предложат.

За големия бюджет, с който работи студиото на Sony говори и избора на композитор на играта – култовия Густаво Сантаолала, който е отговорен за божествените музикални мотиви на ленти като "Вавилон", "21 Грама" и "Любовта е Кучка".

"The Last of Us" ще направи премиерата си през първата половина на 2013 година, а повече кадри от обещаващия продукт ще бъдат показани на предстоящото изложение Е3.

За финал и дебютния трейлър на играта:

Водещи

Най-четени