Заредете смартфона си за 10 минути 04.10 | 20:04

Ново зарядно зарежда телефона до 15 пъти по-бързо от конвенционалните модели

От Георги Георгиев

Японскaтa технологичнa компания NTT DoCoMo представи ново зарядно устройство, което може да зареди батерията на смартфон само за десет минути, пише Engadget.net.

Компанията е разработила в сътрудничество с колегите си от NEC прототип на външен ръкав, снабден с литиево-йонна батерия, която се поставя върху смартфона на потребителя. Джаджата беше представена по време на японското технологично изложение CEATEC.

По време на събитието създателите на зарядното проведоха експеримент, с който нагледно показаха с помощта на амперметър, че тяхното устройство доставя над 10 пъти повече енергия от стандартните модели – 5,86 ампера вместо стандартните 0,55 ампера.

От NTT DoCoMo твърдят, че адаптерът за променлив ток може да осигурява максимум до 6.0 ампера. Така зарядното може да зареди смартфон за 10 минути или 15 пъти по-бързо от конвенционалните, се казва в прессъобщение на NTT DoCoMo.

За момента няма информация кога новото зарядно ще се появи на пазара и за кои телефони ще пасва, освен за модела на NEC, с който то беше представено на CEATEC.

Едно от най-честите оплаквания на потребителите на смартфони днес е в липсата на достатъчен капацитет на батериите им. Макар че технологиите на смартфоните се развиха значително през последните няколко години, то литиево-йонната технология, използвана в батериите им, засега не успява да догони напредъка в другите технологии. Зарядното NTT DoCoMo определено не е решение на проблема, но може да се окаже стъпка в правилната посока.

Повече информация за зарядното можете да намерите тук.

Водещи

Най-четени