Играчки за пораснали деца на електронното изложение в Лас Вегас 10.01 | 19:22

Топки-роботи, строителни кубчета и колички

От Георги Георгиев

Високотехнологични топки, строителни кубчета и колички бяха сред хитовите "играчки" на тазгодишното изложение за потребителска електроника (Consumer Electronic Show), провело се от 6 до 9 януари в Лас Вегас, щата Невада, съобщава АФП.

Сред скъпите играчки, привлекли вниманието на порасналите деца с пари, бяха класическите колички на Mattel, Hot Wheels, движещи се с високи скорости върху оранжева пластмасова писта. За разликата със класическите играчки, новите модели са снабдени с миниатюрни видеокамери, които записват каскадите им и увеличават удоволствието от дистанционното им управление. Очаква се количките да се появят на пазара за следващата Коледа.

Друга привлекателна за техноманиаците джаджа бе роботизирана топка-робот "сферо" (sphero), контролирана от играча посредством iPhone или смартфон. Игровият потенциал на новата играчка с размерите на топка са тенис е практически неизчерпаем, твърдят създателите на играчката. "Сферо" ще се появи на американския пазар в края на годината на цена под 100 долара.

Класическите строителните кубчета също бяха преоткрити за дигиталната епоха от двама бивши студенти на MIT. Създадените от тях кубчета Sifteo разполагат с цветни екрани и могат да бъдат комбинирани подобно на домино по най-различни начини за целта на различни игри, разрешаване на пъзели и загадки.

Всяка страна на кубчетата е снабдена с акселометър, както и с безжична връзка към всяко от останалите кубчета, както и с компютър, на който е записан игралният софтуер. Базисния комплект съдържа три кубчета и ще се предлага на цена от около 150 долара.

Водещи

Най-четени