Идеалният монитор за офиса от Samsung зарежда смартфони по въздуха (ВИДЕО) 27.07 | 14:19

Премиерата му ще се състои в рамките на 2015 година

От Ивайло Коралски

Въпреки че не е обагрен в злато, новият дисплей на Samsung – този път във формата на компютърен монитор – може да зарежда смартфони безжично. При това не само смартфони, но и всяко модерно устройство, съвместимо с Qi стандарта.

В случая говорим за функционалност, която почти всеки офис служител на нашето време би се радвал да има на разположение.

Минусът в случая, е, че за момента от Qi стандарта се възползват много малко смарт устройства, от които до едно са от висок клас.  

24-инчовият, 1080p дисплей, носещ пореден номер S24E370DL и неговият 27-инчов побратим S27E370DS разполагат и с технологията на AMD против трептения, както и 178-градусов ъгъл на виждане.

Samsung все още не е обявил точна пускова дата, но анализаторите предполагат, че премиерата ще се състои до края на настоящата календарна година.

Прочее, корейският гигант подготвя мащабна офанзива за най-голямото европейско електронно изложение, стартиращо през септември – IFA. Можем да очакваме смарт хладилници, миялни машини, концептуални лаптопи и дори нов Galaxy смартфон.

Водещи

Най-четени