Излезе новият Firefox 8 08.11 | 10:53

Новата версия на браузъра не може да се нарече революционна, но ще направи живота ни по-удобен

От iNews.bg

Макар че официалното пускане на поредната осма версия на Firеfox да беше предвидено за вторник (8 ноември), Mozilla направи браузъра си достъпен за сваляне от своя FTP сървър още вчера.

Новата версия се появява приблизително шест седмици след пускането на Firefox 7. Основните подобрения в нея са свързани с по-ефективни използване на паметта, подобрена съвместимост за различните добавки (add-ons), нова версия на HTML5 Canvas element, при която се използва хардуерна акселерация, подобрения в скоростта и поправки на бъгове, които повишаване стабилността му.

За разлика от Firefox 7, който беше концентриран върху подобрената производителност, създателите на осмицата са добавили набор от нови функционалности.

Най-видимата промяна е как системата управлява добавките, инсталирани от трети приложения. След инсталирането си тези добавки са изключени по подразбиране, което повишава сигурността срещу активирането на зловреден и шпионски софтуер в компютъра ви. Освен това след като бъде инсталиран, браузърът ще ви покаже всички инсталирани досега добавки, така че да можете да изберете кои от тях да изключите.

Друго удобство на новата версия е добавената възможност за търсене в Twitter директно от полето.

Водещи

Най-четени