Изумителното устройство, което представлява затворническият таблет 14.07 | 21:59

Уоу...

От Ивайло Коралски

Едва ли са много хората, които са се замисляли какви таблети се използват в занданите по света. В коректния случай ще ви разкажем за модерните устройства, които са на разположение в щатските затвори.

Говорим за таблети, които са толкова "затворени за света", че спонтанно iOS започва да ни изглежда като най-отворената операционна система в галактиката.

Дисплеите на въпросните са с големина 4,3 инча и носят името JP5mini.

Струващите 70 долара устройства всъщност са ъпгрейднат вариант на JP4, които от своя страна за първи път предоставиха възможността за безжична връзка в затворите – абсолютен лукс за изправителните учреждения.

Изработката на JP5mini наподобява на танк – с поликарбонатна пластмаса, която предпазва таблета дори при падане от десет метра.

Истината е, че дори да бъде хвърлен право в стената, JP5mini ще продължи да функционира.

На ниво издръжливост нещата определено изглеждат впечатляващи, но какво да кажем за сърцевината на таблета?

С двуядрен процесор и невероятните 32 мегабайта вградена памет, JP5mini работи под Linux със специално стартиране, за да не може на таблета случайно да бъдат инсталирани алтернативни операционни системи. А защо не Android?

Независимо, че затворниците могат да използват JP5mini, за да изпращат съобщения и електронни писма, веднъж синхронизирани със специалните комуникационни киоск машини, целият поток на информация е стриктно следен от персонала на съответния затвор.

Нещо повече, членове на персонала самосиндикално решават кое писмо или съобщение може да бъде изпратено, съответно и кое не.

Нататък, с едно зареждане таблетът може да просвирва музика в продължение на 35 часа, или да възпроизвежда видео за 12 часа.

За финал, от предстоящия август Jpay планира да стартира свой собствен app store, през който затворниците ще могат да купуват игри и други дигитални развлечения, с които да прекарат времето си зад решетките една идея по-забавно.

Така де, представете си какъв резултат можете да постигнете на Candy Crush, ако присъдата ви е доживотна...          

Най-четени