Индийска ИТ фирма прави кол център в Бургас 14.02 | 16:39

Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места

От Ралица Стоянова

Индийската ИТ компания "Съдърланд" (Sutherland Global Services) проявява интерес към отварянето на кол център в Бургас. Това стана ясно на среща между представители на компанията и бургаския кмет Димитър Николов, съобщават от общината на крайморския град.

Разчетите им са за отварянето първоначално на 200 работни места за хора, владеещи чужди езици. Изисквания към възрастта няма да има. Английският е задължителен, но се търсят още хора с немски, френски, както и владеещи скандинавските езици.

"Това е шанс за реализация на бургазлиите, които владеят чужди езици. Вместо да търсят само сезонна заетост през лятото по хотелите, те ще имат възможността да намерят хубава работа в родния град”, смята Димитър Николов.

Пред гостите си той заяви, че приоритет за Бургас е привличането на инвестиции именно в сектора на високите технологии и чистите производства.

Кметът създаде организация за установяване на контакти между ИТ компанията и бургаските университети и езикови гимназии.

На вниманието на "Съдърланд” ще бъде предоставена подробна справка за подходящи свободни офис площи и всички преференции, които Община Бургас може да предложи.   

Водещи

Най-четени