Искате ли да печелите по 360 милиона годишно от висене в Twitter? 08.04 | 11:21

Напълно е възможно, просто трябва да продавате фалшиви акаунти

От Александър Бакалов

Популярната социална мрежа Twitter има 500 милиона абоната. Наивно е да се вярва, че зад всеки един акаунт стои реален човек, но се оказва, че броят на фалшивите потребители всъщност е огромен. Според проучване на вестник New York Times фалшивите акаунти в Twitter са близо двадесет милиона. Казано с други думи - близо 4% от всички профили в мрежата са измислени.

Причината за тези цифри се крие в бизнеса с продажби с фалшиви Twitter последователи, който през последните години сериозно се разраства. В него дори бе замесено и името на Мит Ромни - кандидатът на републиканците за президент на последните избори в САЩ. По време на кампанията Ромни бе обвинен, че е закупил 117 хиляди фалшиви последователи вTwitter с цел да подобри имиджа си на популярен и следен политик. Подобно обвинение бе отправено година по-рано и към друг републиканец – Нют Гингрич.

Днес 1000 фалшиви последователя в Тwitter се продават средно на цена от около18 долара, сочи проучване на компанията за анализи Barracuda Labs. Някой от продавачите на фалшиви акаунти се хвалят, че могат да спечелят между 2 и 30 долара за продаден акаунт.

Анализаторите оценяват, че този бизнес може да носи приходи от 40 до 360 млн. долара годишно.

Как точно се създава продаваем фалшив акаунт и какво правят Twitter по въпроса може да прочетете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени