Истински пощенски картички по телефона! 05.11 | 11:53

BGPostCard е новото приложение на Български пощи, което позволява изпращането на уникални картички

От Георги Георгиев

С BGPostCard Български пощи се опитват да наваксат изоставането си в областта на високите технологии. Новото мобилно приложение ще ни позволи да изпратим истинска пощенска картичка направо от смартфона си. В случая като картинка върху нея можем да използваме всяка снимка в телефона си или пък да изберем някоя от качените в галерията на приложението.

За да изпратим картичка, е нужно да предприемем няколко прости стъпки - да изберем снимка, да добавим желаното послание към нея (което ще бъде изписано от задната страна), да въведем точния адрес/пощенски код на получателя и да натиснем бутона "Изпращане".

Самите картички се разработват в печатния център на пощите, като на гърба се отпечатва личното послание, което потребителят въвежда от телефона си. След това картичката поема по класическия път – бива поставена в в плик и доставена на получателя.

Приложението работи от всяка точка на света, която разполага с валиден пощенски адрес. Необходимо е само да разполагате с интернет връзка по време на изпращането. Освен това може да бъде подкарано под всички смартфони, базирани на операционните системи iOS 4.0+ или Android 2.2+ и е достъпно за абонатите на трите мобилни оператора.

Цената на услугата е 2,40 лв (с ДДС) независимо дали картичката е за страната или чужбина. Заплащането става през самото приложение, което може да бъде изтеглено чрез QR код от тук.

Водещи

Най-четени