Кадидат-шофьорите решават листовки скоро и в интернет 04.06 | 15:14

По-малко въпроси ще има на теоретичния изпит

От Елена Коцева

Кандидат-шофьорите ще трябва да се явяват на теоретичен изпит по нови листовки. Обсъжда се намаляване на броя на въпросите, а промяна ще влезе в сила от есента на тази година. Една от идеите е въпросите да бъдат с повече от един верен отговор.

Решение за промяна е взето след среща на новия транспортен министър Ивайло Московски с браншови организации на автомото преподаватели.

Целта на промените е постигането на по-ефективен и удобен вариант на електронни листовки с индивидуален баркод за кандидат-шофьорите.

"Предстоящото въвеждане на баркодовете на листовките е, за да се генерира база данни информация и да се избегне голяма бумащина. Целта е да се минимизират възможностите за спекулации”, обяви Московски, цитиран от Дарик радио.

Електронните листовки ще бъдат въведени до края на годината.

Предвижда се още да се даде възможност за гратисен период, в който автошколите да могат да използват и стария, и новия вид тестове. Целта е гражданите да свикнат първо с нововъведението

Министърът каза още, че се обмислят още промени на обучителния процес, този път свързани с практическата част, където може да бъдат въведени модерни полигони.

Водещи

Най-четени