Как Facebook определя какво виждате на вашата „стена“ 15.06 | 09:01

Компанията на Марк Зукърбърг променя правилата

От Ивайло Коралски

Едва ли ще бъдат много тези, които ще останат изненадани от факта, че Facebook следи вашия новинарски поток точно толкова, колкото вие го гледате.

Компанията анонсира, че ще "подобри" новинарския поток на потребителската стена, вземайки предвид не само харесванията и коментарите, но и колкото време потребителите отделят, за да прочетат даден пост.

"Това, че някой не харесва или коментира дадена история в новинарския поток не означава, че тя не е важна за въпросната личност.", споделят от Facebook.

"Съществуват случаи, при които потребителите искат да научат повече за даден наболял проблем, но не желаят непременно да харесат или коментират."

Прилагането на подобренията при сортирането на новинарските "стени" на потребителите няма да представлява обаче единствено добавянето на модерен дигитален хронометър.

Facebook ще взима предвид скоростта на интернет връзката, сравнявайки колко дълго един потребител отделя на конкретни истории, спрямо неговите общи браузинг навици.

От Facebook допълват, че по този начин ще могат да определят кой пост е по-важен за всеки конкретен потребител.

Подобренията вече се внедряват в системата на Facebook, като те ще приключат до няколко седмици. Вероятно и тогава ще разберем до колкото въпросните подобрения влияят на потребителската "стена" в най-голямата социална мрежа.

Водещи

Най-четени