Как е "Добър ден" на японски, а нямате нет? Има решение! 29.03 | 13:55

Google Translate ще превежда вече и в офлайн режим и то на 50 различни езика

От Кремена Бедерева

Google добавя нова функция към приложението си за превод на текстове Google Translate в Android. Програмата ще може да прави преводи от един език на друг, без да е необходима интернет връзка, се съобщава в официалния блог на компанията.

За да се включи превод без интернет, ще е необходимо от настройките на приложението да се избере опцията Offline Languages, за да видите пълният списък с поддържаните езици. Новата функция за момента работи с 50 различни езика.

За да заработи "преводачът" обаче, ще е необходимо да заредите нужните ви езикови пакети, за да извършите превода. Тези пакети съдържат значението на думите на различни езици и премахват необходимостта на "преводача" да се включва към онлайн мрежата.

Пакетите, които трябва да изберете като опция, трябва да са минимум два - един за оригиналния текст и втори, на който желаете да бъде преведена нужната ви информация.

От Google уточняват, че преводът с новата екстра няма да бъде точен, колкото онлайн версията на приложението, но по този начин функцията става особено полезна за потребители, които често пътуват в други държави.

Ще се появи ли подобна функция за превод при конкурентната операционна система iOS - за момента не се споменава.

Услугата Google Translate за превод на текстове изпълнява автоматичен превод на думи, фрази и текстове. Уеб приложението работи с над 60 езика като включва дори езици като латински и есперанто.

Ако искате да се възползвате от услугите на новото приложение можете да го свалите от тук.

Водещи

Най-четени