Как е домашният любимец? Момент, да си видя смартфона 11.06 | 13:41

Приложение следи състоянието на животинките ни

От Филипа Тодева

Без значение дали е сладко коте, красиво хъски, морско свинче или някое екзотично паяче, вашият домашен любимец е пълноправен член на семейството и вие обожавате да се грижите за него.

В такъв случай точно за вас е новото приложение за смартфони, с което ще можете да следите дали питомците ви се движат и хранят достатъчно.

Приложението Whistle Labs, предлагано безплатно за iPhone в комплект с устройство за наблюдение, което се прикрепя към нашийника на питомеца, е разработено от компания в Сан Франциско. Цената на контролния монитор е 99,95 долара.

Приложението отчита активността и поведението на домашния любимец през деня, сравнява ги с тази на други екземпляри от същата порода и следи за промени в заниманията му.

То ще помогне на собствениците да откриват навреме медицински проблеми въз основна на отчетени промени в заниманията и поведението на животните, допълва БТА.

Приложението събира данни от миниатюрното устройство за наблюдение, което се прикачва към нашийника. То е снабдено с акселерометър, отчитащ движенията на питомеца.

Водещи

Най-четени