Как ще изглеждат снимките във Facebook? 08.02 | 19:05

С нов дизайн на PhotoViewer Facebook се доближава до функционалностите, предлагани от Google+

От Георги Георгиев

Социалната мрежа пуска нова версия на своя Photo Viewer, който позволява на отделните снимки да бъдат отворени със значително по-големи размери от досегашните, съобщава DigitalTrends.com. По този начин Facebook се доближава до функционалностите, предлагани от най-сериозния ѝ конкурент в момента - Google+.

Благодарение на ъпгрейда екранът на 15-инчов лаптоп ще ви позволява да виждате снимки с ширина от 960 и височина 720 пиксела. След като потребителят кликне върху снимката, тя ще запълва целия екран, като от дясната страна ще се отвори бял прозорец.

В него той ще може да я харесва, споделя или коментира. Под коментарите ще бъдат разположени карета с реклами и платените материали. В момента опциите, свързани със снимките в социалната мрежа, са под самата снимка.

Навигацията във фотоалбума ще става благодарение на стрелки, които ще се появяват при движение на курсова на мишката върху снимката. В допълнение към тях ще се появява линк, който ще връща потребителя в стандартния изглед на албума.

По този начин концепцията за показване на снимки на Facebook изглежда доста подобна на лайтбокс-галерията на Google+, с някои разлики във функционалността и дизайна. Така например, при Google+ страничният фон около отворената снимка ще бъде изцяло черен, докато при Facebook той е сив и "полупрозрачен", което позволява да се види съдържанието под него.

Освен това за разлика от Facebook, Google+ предлага набор от инструменти за редакция на снимки - завъртане на изображението, корекция на цветовете и др. Социалната мрежа на Goolge предлага и възможност за разпознаване на модела фотоапарат, с който е направена снимката, и предлага линк към неин вариант с оригинални размери.

Водещи

Най-четени