Как ще се казва новата игрова конзола на Microsoft? 05.07 | 15:04

Щатският гигант може да изневери на традицията всяка нова Xbox да удвоява числото в името си

От Георги Георгиев

Следващата версия на игровата конзола на Microsoft може да се нарича Xbox 8 или може би Xbox Infinity, сочи изтекла в мрежата информация, цитирана от BGR News.

Според информация на сайта Fusible софтуерният гигант наскоро е успял да получи правата върху няколко домейна, свързани с Xbox, които са били неправомерно използвани от китайска компания. Придобиването е станало с помощта на Националния арбитражен форум – компания, която се занимава с международни спорове около собствеността на домейни.

Сред имената на домейните били XboxPhone.com, XboxTablet.com, XboxLiveTV.com, XboxCompanion.com, Xbox8.us и Xbox8.org. Microsoft също така са завели и дела срещу притежателите на сайтовете Xboxliverewards.com, Xboxsports.com, Xboxsmartglass.com, и Xboxmusic.com.

Досега се смяташе, че наследникът нa Xbox 360 ще се нарича Xbox 720, като така ще се продължи традицията от предишната конзола Xbox 180. Скорошните придобивания на домейни обаче увеличиха спекулациите, че щатският софутерен гигант може да промени стратегията си около името на новата конзола.

Независимо как ще се нарича, наблюдателите очакват новата Xbox да бъде шест пъти по-мощна от сегашната версия и да поддържа Blu-ray, качество на изображението от 1080p и 3D картина. Тези впечатляващи възможности ще се постигнат благодарение на шест до осем ARM/x86 ядра на 2 GHz. Към тях ще бъдат прибавени две допълнителни ARM/x86 ядра, които ще захранват операционната система и други три PowerPC ядра за обратна съвместимост (за продукти за по-старите версии на Xbox).

Водещи

Най-четени