Каква е популярността на Lollipop спрямо останалите версии на Android? 05.05 | 17:33

Има ли близалки по телефоните на потребителите?

От Ивайло Коралски

Независимо от шумната реклама и обещания от страна на Google, на Android 5.0 (Lollipop) му трябваше почти половин година, за да може да има свой минимален изрязък в общата класация на отделните версии на мобилния OS на компанията от Маунтин Вю.

От последните Android статистки, събрани в периода 28 април - 4 май, разбираме, че вече 9 процента от всички устройства на пазара използват Lollipop.

Независимо че резултатите все още са ниски, въпросните бележат почти двойно покачване спрямо 5-те процента на предходния месец.

 KitKat продължава да е едноличен лидер с 39,9 процента. Резултатите обаче са по-ниски от тези, постигнати последни месец – 41,4. Последното означава, че може би смартфоните на все повече потребители са получили последния голям ъпдейт на Android.

Причина за покачването на резултатите на Lollipop може да се дължи и на факта, че последният месец на пазара се появиха множество смартфони от висок клас (Samsung Galaxy S6, S6 Edge и др.), които използват Lollipop.

Всички останали версии на Android са понижили своите резултати, но все пак трябва да отбележим, че Froyo все още е част от общата класация със своите 0,3 процента. Респект!

Пълната таблица, следва:

1501466

Водещи