Какъв щеше да е Зукърбърг в един друг живот? 23.10 | 10:41

Ако Facebook се бе провалила, нейният основател вероятно щеше да е инженер в Microsoft

От Георги Георгиев

Ако не бе уцелил "златната жилка" с проекта Facebook, днес Марк Зукърбърг вероятно щеше да работи за Microsoft. Това заяви основателят и изпълнителен директор на най-голямата социална мрежа в света по време на скорошно интервю.

В презентация, изнесена в университета в Станфорд, Зукърбърг опроверга някои от слуховете за ранните дни на Facebook и разказа с какво би се занимавал, ако проектът се бе оказал неуспешен, информира Mashable.

Пред аудиторията Зукърбърг заяви, че "винаги е уважавал Microsoft” и може да се види като един от инженерите, работещ за софтуерният гигант. Младият милиардер разказа как по врене на прекараното преди години лято в Пало Алто се удивил от технологичните компании, които са избрали калифорнийския град за свое седалище.

Пионерът на социалните мрежи също така посочи, че винаги е бил за използването на онлайн реклами през Facebook, дори в ранните дни на мрежата. Приходите от реклами тогава били използвани от екип за закупуване на сървъри.

От самото начало основателите на Facebook са искали да разширят възможностите на мрежата над профилните страници и да включат функции за споделяне. "Facebook се разрастваше бързо, но въпреки това ни отне една година. докато достигнем 1 млн. потребители", каза Зукърбърг .

Той обаче призна, че дните му в Харвард не са били свързани само със създаването на Facebook. Зукърбърг разкри как с помощта на социалните мрежи е успял да се подготви за изпита по история на изкуството.

Преди финалния тест той създал сайт с 200 изображения на различни творби и ги разпратил до състудените си, молейки ги да коментират важността на всяка творба под снимката ѝ. Така в рамките на часове сайтът бил напълнен с анализи, които се оказали много полезни за изпита.

Водещи

Най-четени