Качеството на снимките става все по-високо и на плазмен телевизор 14.09 | 11:53

Нова функция подобрява качеството на картината на плазмените телевизори на LG

От Георги Георгиев

Южнокорейският електронен производител LG демонстрира няколко нововъведения, които подобряват значително качеството на картината при плазмените телевизори на компанията , съобщават от българското представителство на компанията.

Една от иновациите е функцията Photo Mode, която позволява показването на фото и видео съдържание с до 97% от оригиналните му параметри. Новата функция бе представена на изложението за потребителска електроника IFA 2011, което се проведе по-рано този месец в Берлин.

Технологията е едно от значимите подобрения на LG в плазмените технологии. Функцията възпроизвежда снимки и друго мултимедийно съдържание в ясни картини и резолюция, която почти не се различава от оригиналната. Изображения запазват 95,7% от цветовете си, 96% от нюансите и 98% по отношение на разстоянията, заложени в картината.

Към нея са включени и ефекти като монотон, сепия (изсветляване), маслена картина и т.нар. "vignette” (намаляване на осветеността и/или цветността във външните части на изображението в сравнение с центъра му) които осигуряват високо качество на картината.

Телевизорите са снабдени със HDMI и USB порт, през които снимките могат да бъдат предавани. Очаква се модели от от серията LG PZ950 да се появят у нас в края на септември тази година.

Водещи

Най-четени