Китайци вече си поръчват iPhone 5 за 1100 долара 13.07 | 13:38

Въпреки че не се знае кога ще излезе и дори как ще се нарича бъдещият смартфон на Apple

От Георги Георгиев

Станалият вече легендарен iPhone 5 вече е достъпен за предварителни поръчки през китайската платформа за електронна търговия Taobao, пише Reuters. Изглежда, че за китайските търговци не е проблем да искат пари продукт, за който нито се знае кога ще излезе, нито какви ще са техническите му параметри, нито дори как ще е официалното му име.

Според информационната агенция част търговците на електроника на дребно в далечния изток се опитват по този начин да капитализират множеството слухове около новия смартфон на Apple, които обикалят по мрежата през последните месеци.

Така в притежаваната от Alibaba платфома виждаме обява за предварителни поръчки, към която има макети на бъдещия смартфон на Apple и списъци с предполагаемите му технически параметри. Всички желаещи да направят заявка за iPhone 5 трябва да внесат около 1100 долара на сметката на търговците.

Според слуховете, циркулиращи в мрежата, следващият iPhone ще се появи тази есен. Той бъде по дълъг и тънък, ще разполага 4-инчов екран, нов док конектор и възможност за връзка с 4G LTE мрежата.

Появата на iPhone 5 се очакваше още от есента на миналата година. Тогава вместо него Apple извадиха актуалният си модел iPhone 4S – подобрена версия на iPhone 4.

Водещи

Най-четени