Клавиатурата, която ще пожелаете (ВИДЕО) 28.08 | 09:35

LG Rolly е съвместима със смартфони и таблети

От Ивайло Коралски

Корейският гигант LG анонсира изключително любопитна клавиатура, създадена за таблети и смартфони. Наречен LG Rolly, аксесоарът е представен като "първата огъващата се портативна клавиатура".

За разлика от повечето огъваеми клавиатури, които вече се предлагат на пазара, LG Rolly не е създадена от силикон. Материалите, използвани за създаването ѝ, са полокарбонат, който издържа на ударни натоварвания и ABS пластмаса.

Клавиатурата на LG ще може да се превръща буквално в пръчка, която можете да носите навсякъде с вас – в чантата ви, в якето и по-дълбоките джобове на вашите панталони.

LG Rolly разчита на Bluetooth 3.0, за да се свърза с различни смартфони и таблети (до две устройства едновременно). Продуктът ще е продава със стойка, която ще е съвместима с двата вида устройства – смартфони и таблети. Все пак има ограничение, което се състои в максималния размер на използвания таблет – въпросният не трябва да надвишава 10 инча. 

Клавиатурата ще работи само с една ААА батерия, която ще ѝ даде живот за впечатляващите три месеца.

Пълно представяне на своя продукт LG ще направи на предстоящото изложение IFA 2015 в Берлин. Тогава ще научим за цените на устройството, както и неговата пускова дата.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени