Кои са най-добрите джаджи за 2012 г.? 12.12 | 16:52

Топ 10 на най-добрите устройства, според списание Time

От Кремена Бедерева

Авторитетното списание Time в ежегодната си класация за най-добрите джаджи даде победата на смартфона iPhone 5. Подобно устройство с нов дисплей, лек корпус и качествена камера на стойност от 199 долара (цената е за САЩ за модел с 16 гигабайта памет и двугодишен договор с оператор) се явява едно от най-добре изглеждащите и желани устройства в света.

Журналистите от сп. Time са отдали и дължимото и на конкурентните смартфони - Samsung Galaxy S III, но са отбелязали, че телефонът на Apple няма аналог в комбинацията от сливане на софтуер, хардуер и полезни функции.

Второто място в списъка заема конзолата Nintendo Wii U. Осмото поколение на играта стана популярна заради приставка. Появата на контролер със сензорен екран Wii U GamePad, който позволява на играча да наблюдава за развиващото се действието на играта, както на телевизора, така и на дисплея на контролера.

Бронзът в класацията получи фотоапаратът Sony Cyber-shot RX100, първата камера с едноинчова матрица, разширението, на която достига до 20,2 мегапиксела. Устройството притежава светлосилен обектив (F1,8).

Производителите му препоръчват устройството да се използва като спомагателна джобна камера, с възможност за заснемане на видео във формат Full HD.

В рейтинга на списанието намери място още един представител на Apple - 15 инчовият ноутбук MacBook Pro, с дисплей Retina. В този случай не е пренебрегнато невероятното качество на изображение на устройството, което има разширение от 2800×1800 пиксела, малкото тегло и зашеметяващ дизайн.

Между другото iPhone 5 не е първият "ябълков" смартфон, който оглавява класация за най-добри устройства на годината, според Time. Първият iPhone, който излезе през януари 2007 година, стана лидер на класацията още след 11 месеца "престой" на пазара. През миналата година първото място зае и iPad 2, a iPhone 4S остана на четвърта позиция в класацията на авторитетното издание.

Десетте най-добри устройства за 2012 година според Time:

  1. iPhone 5

  2. Nintendo Wii U

  3. Sony Cyber-shot RX100

  4. Raspberry Pi Model B

  5. Lytro

  6. 15-инчов MacBook Pro с дисплей Retina

  7. Microsoft Surface базиран на Windows RT

  8. Samsung Galaxy Note II

  9. Nest

  10. Simple.TV

Водещи

Най-четени