Колите, които ви накарат да изпитате удоволствие само като ги гледате 12.09 | 14:15

Едни от най-скъпите коли в света

От Лазар Тодоров

Всеки мъж мечтае за руса жена, пачка в джоба и бърза кола. Първите две не са чак толкова трудни за изпълнение, но третото изисква много повече грижи, дори от бебе.

Всеки един мъж знае, че колата е по-близка, дори от детето и с гаранция ще ви докара един "душевен оргазъм". Много хора не могат да си позволят скъпа кола, но все пак има една малка част от мъжкото съсловие, което има достатъчно средства, за да си вкара един "звяр" в гаража.

Вижте най-скъпите коли, за които всеки само може да си мечтае.

Hennesseu Venom GT е колата мечта за повечето хора. Цената на този звяр е 1,250 млн. долара. Американската спортна машина дори е успяла да разбие световния рекорд на Гинес за най-бърза кола, като е ускорила до 300 км в час само за 13,63 секунди. 

1386898

Друго свежо попълнение е Koenigsegg Agera S Sports. Неин създател е Naza Swedish Motors, като колата е представена през 2011 година. Тя е оборудвана с цели 940 конски сили и максимална скорост от 420 километра в час. Футуристичният и дизайн сто процента ще ви накара да се почувствате като Джеймс Бонд. И колата никак не е скъпа, тя може да стане ваша само срещу един милион и петстотин хиляди долара. Скромна цена за огромно удоволствие.

1386896

И разбира се няма да е класация, ако не се върнем към редовните участници в подобни класации. Lamborghini Veneno Roadster. Колата е представена на мотоизложението в Женева през 2013 година. Под капака на зверчето се крият цели 750 конски сили, които ще ви доведат до максимална скорост от 250 киломентра в час. Цената и е четири и половина милиона долара.

1386899

Едно от най-класните предложения е Bugatti Veyron. Тази супер кола е измислена, а дизайнерите и са едни от най-големите експерти на Volkswagen Group. Супер колата разполага с 1200 конски сили, което никак не е малко. И цената на колата никак не е лоша, само два и половина милиона долара.

1386900

Maybach Exelero е уникална спортна кола. Тя има супер мощен V12 двигател, които разполага с цели 700 конски сили. Тази феноменална кола развива цели 350 километра в час. Автомобила е сравнително по-скъп от конкурентите си и цената може да не е по-джоба на всеки, защото струва цели осем милиона долара.

1386901

Това е една супер кола от ново поколение. Porsche 918 Spyder има цели 608 конски сили и също така разполага със седем степенна скоростна кутия. Колата е хибрид и двигателя работи и на ток и на гориво. А цената е доста примамлива, няма и милион. Само осемстотин четиридесет и пет хиляди долара.

1386897

Водещи

Най-четени