Колите на Google Street View тръгват от столичния квартал "Младост" 15.02 | 14:58

В близост до Бизнес парка са паркирани 14 от прочутите мобилни станции на компанията

От Нели Минчева

Оборудваните с камери автомобили на Google, които ще заснемат изображения и от България за известната услуга Street View, вече са в готовност да започнат работа, научи iNews.

14 от предвидените за българските улици коли са паркирани в "бойна готовност" в столичния квартал "Младост", в близост до Бизнес парк София. По-рано през деня бройката беше по-малка, като и в момента към "автопарка" се добавят нови коли.

Автомобилите са брандирани с логото на американската компания и са снабдени с широкоъгълни камери на покривите, засега завити в найлон.

От
Google обещават лицата на гражданите и регистрационните табели на автомобилите, които попадат на изображенията, да бъдат замъглявани.

Все пак имайте предвид, че, ако забележите по улиците
Opel Astra с цветове сив металик, бял или син, с надпис Google отстрани и странно съоръжение на покрива, то е много вероятно да станете част от Street View. 

Освен в столицата, колите на компанията ще се движат и в още редица населени места в България, сред които Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Шумен, Велико Търново, Стара Загора и много други.

Водещи

Най-четени