Краят на извинението "Забравих си портфейла" 22.04 | 14:27

Нова апликация за смартфони позволява прехвърляне на пари в движение

От Вероника Стойновска

Дните, в които се притеснявахте за портфейла си, може скоро да приключат, стига да си носите телефона. Най-новото приложение за смартфони позволява прехвърляне на пари само при свързване на два апарата, предаде 3news.co.nz.

Мари Колинс от TSB, обяснява, че единственото условие за успешната транзакция е да предоставите данните си, след което TSB клиентът може да се свърже с вашия смартфон.

Единственото притеснение на потребителите било дали може случайно да прехвърлят пари от сметките си, докато телефонът им е в джоба, например. Но добрата новина е, че това не е възможно, защото при всяка транзакция, трябва да преминете през одобрителен процес, по времето на който да разрешите прехвърлянето.

Новаторите също така са помислили и за сумите, които могат да се прехвърлят на ден, за да не се окажете с празна сметка заради неволна грешка. Най-високата сума, която можете да прехвърлите през апликацията на телефона ви е 100 долара.

ANZ рекламира и своето приложение "Давайте, пари”, чрез което можете да изпращате пари на контактите в телефоните си. Те от своя страна, с помощта на уебсайт могат да изтеглят получената сума.

Банковият анализатор Сам Шътълуорт смята, че това е повратната точка на цифровата технология. Според него това означава, че има много повече хора в движение, които използват социалните медии и имат достъп веднага до банковата си информация на върховете на пръстите си, чрез техните смартфони.

Повечето апликации са за iPhone, но много от банките работят с разработена версии, специално приложими за Android.

Новата технология обаче няма да сложи край на банковите услуги, особено като става дума за получаване на ипотека, но може би това е краят на неудобното изречение "забравих си портмонето”.

Водещи

Най-четени