Къде му е главата на този? 27.11 | 19:55

Фото магия без употребата на Photoshop

От Елица Елефтерова

Тази великолепна илюзия е постигната без употребата на Photoshop. В отговор на отправено предизвикателство (Shooting Challenge) на сайта за технологии Mashable от миналата седмица, фотографът Нилс Бертранд е изпратил снимка, на която е създал илюзия, използвайки своя фотография. Освен снимка, той е използвал и своя iPad.

Фотографът разказва: "Първо си направих снимка в близък план и я отпечатах на гланцирана хартия. След което направих снимка без мен, за да получа фоновото изображение, което пуснах на iPad-а.

Мой колега застана от другата страна на камерата, за да коригираме мащабирането на изображението на екрана и за да поставя iPad-а така, че главата ми да бъде напълно скрита зад това изображение и да се покрива максимално с фона зад гърба ми.

Бях много щастлив, когато снимката стана, защото това беше последната снимка, която направихме от общо четири. Освен това правихме фотосесията през работно време, така че трябваше и да бързаме, за да не ни хванат. Но фактът, че мога да направя нещо такова в офиса е елемент от самото предизвикателството, допълва Бертранд.

Водещи

Най-четени