Лего-смартфонът на Google става все по-реален 28.02 | 11:57

В бъдеще ще сглобяваме смартфоните си по начина, по който купуваме части за персоналните си компютри

От Георги Георгиев

Как ви се струва идеята да си сглобите смартфон от ваш вкус от отделни части, всяка от които си купуваме отделно от каталог на производителя или директно от магазина?

Подобно бъдеще се приближава благодарение на амбициозния проект Project Ara на Google. Сега технологичният гигант направи поредната стъпка създавайки собствена серия от конференция на разработчиците, които ще работят по бъдещия модулен смартфон.

Първата от предвидените три Project Ara конференции ще се проведе на 15-16 април, сочи информация, публикувана на сайта на проекта. Тя ще бъде в онлайн формат, което ще позволи на разработчици от цял свят да се присъединят към нея.

Специално за Project Ara можем спокойно са заявим, че това е топ-проектът на Google по отношение на мобилните технологии. Целта е стандартният смартфон да се разбие на различни отделни компоненти – камера, процесор, памет и др.

Всички те ще се предлагат в различни варианти и ще да могат да се закупуват от потребителите отделно, така че всеки да може да си създава собствен персонализиран телефон с различни възможности.

В бъдеще гигантът планира да продава базисни телефони, които дори нямат клетъчна връзка на цена от 50 долара. Подобни устройства ще изпълняват единствено основни смартфон функции и ще могат да бъдат надграждани според желанията и възможностите на потребителите.

Водещи

Най-четени