Лондон пуска най-голямата безплатна Wi-Fi мрежа за Олимпиадата 08.01 | 09:47

Безплатният интернет е по случай на тазгодишните летни Олимпийски игри

От Георги Георгиев

Януари 2012 г. бележи началото на изграждането на най-мащабната безплатна Wi-Fi мрежа в Европа. В прессъобщение британският мобилен оператор O2, който отговаря за инсталирането на мрежата съобщи, че тя ще се простира в лондонските квартали Уестминстър и Кенингс&Челси. Така милионите посетители и живеещи в тези части на града ще имат безплатен достъп до интернет посредством Wi-Fi.

Безплатният интернет е част серията инициативи, които британската столица планира по случай на тазгодишните летни Олимпийски игри. Той е и част от дългосрочните усилия на местната власт за подпомагане на местния бизнес.

"Уестминстър посреща близо един милион туристи всеки ден и същевременно е дом е на още 250 хиляди души. В него работят близо половин милион души, а четири хиляди нови компании се регистрират тук всяка година. Олимпийските игри това лято ще поставят Лондон в центъра на световното внимание, а посетителите на града ще могат лесно да споделят своите снимки и ъпдейти от олимпийските събития в социалните сайтове” обяснява предимствата на проекта Филипа Роу, финансов експерт и член на градския съвет на Уестминстър.

O2 планира да пусне Wi-Fi мрежата този месец в части от Уестминстър и Кенсингтън и Челси. Безплатната мрежа ще бъде инсталирана на т.нар. от компанията "улична мебелировка”, което вероятно значи на пощенските кутии, пейките в парковете и дори на скулптурите в тези квартали.

От ръководството на О2 се надяват с безжичния интернет в Лондон да бъде първата стъпка към разпространението на безплатната, отворена Wi-Fi мрежа на територията на Острова.

Водещи

Най-четени