МEGADOJO SOFIA 2.0 – Детското закриване на българското председателство 28.06 | 10:13

В събота в НДК за малчуганите ще има забавен тех ден

От iNews.bg

На 30 юни от 10:00 ч. в НДК ще се проведе МegaDojo Sofia 2.0 – забавен тех ден за деца, организиран от CoderDojo България и Дигитална национална коалиция, с който ще се отбележе края на успешното председателство на България на Съвета на ЕС.

В него може да участва всяко дете и родител, които искат да се запознаят с технологиите и да прекарат един ден, изпълнен с предизвикателства. Задължителна е предварителна регистрация на https://www.megadojo.org/, която ще е активна до изчерпване на свободните места. MegaDojo Sofia 2.0 e подходящо за деца между 7 и 13 години, техните родители и учители. По време на събитието децата ще имат възможност да участват в множесто забавни тех работилнички със Scratch, STEAM, Micro:bit, роботи и още много!

Официални гости на събититето ще бъдат еврокомисар Мария Габриел, министър Лиляна Павлова, заместник министър Сачева, Гергана Паси, дигитален шампион на България и президент на ДНК  и Анке ден Оуден, генерален мениджър в Microsoft CEE.

Събитието е безплатно за всички деца, организира се от доброволци и се провежда с подкрепата на Майкрософт България, Виваком и UBER Engineering Sofia.

Водещи

Най-четени