Матрак-издайник алармира по телефона за изневяра 17.04 | 20:09

Мобилно приложение хваща кръшкачите в крачка

От iNews.bg

Испания стана родина на ново изобретение - матрак, който съобщава по телефона на собственика си, ако половинката му изневерява.  Матракът е свързан с мобилно приложение, което праща известие на притежателя колко души лежат на него, съобщава в. "Мирър", цитиран от "Стандарт".  По този начин "умното легло" алармира кога върху него се вихрят непозволени интимни контакти.

Издайническият матрак е снабден с 24 ултразвукови сензори, които генерират триизмерен план на леглото, и създават изображение къде точно върху него са се разположили телата на прелюбодейците. А после го изпращат на телефона на измамената половинка.

Работното име на откритието е "Смартрес" и е разработено от испанския производител на матраци "Дурмет". Иновацията е вдъхновена от проучване, според което испанците са първи в света по изневери.

"Смятаме, че матракът ще има международен успех, защото е единственият в света, който може да ви съобщи в реално време, че ви изневеряват", каза говорителят на фирмата-производител Хосе Антонио Муиньос. "Технологията на този продукт ще внесе спокойствие в съмняващите се в половинките си мъже и жени", смята той.

 

Водещи

Най-четени