Мило телефонче, намери ми любовник 11.02 | 21:08

iOS приложението Tinder вече е свързало 10 милиона самотни сърца

От Александър Бакалов

Ако рискувате да останете сами за Деня на влюбените, Свети  Валентин, две апликации ще ви помогнат да си намерите потенциален любим човек, стига и той да пожелае това, пише  агенция Reuters.

С любовното приложение за срещи Tinder потребителите преглеждат снимките на евентуални партньори и обозначават обекта на своя интерес. Ако има взаимно привличане, апликацията ги свързва за провеждане на разговор. Ако няма такова, чувствата им остават анонимни.

Софтуерът за iOS е разработен от едноименната компания Tinder от Лос Анджелис. Откакто бе пуснат на пазара преди 6 месеца той е свързал 10 милиона самотни сърца. Апликацията ползва снимки от Facebook и анонимно указва интереса към даден човек. Ако и двамата се харесат им позволява да си разменят послания.

Миналата седмица се появи още една подобна апликация в САЩ - Let's Date. Но вместо да се фокусира само върху снимките, тя  използва и интересите на хората във Facebook, като ги предлага на по-широка аудитория. Тя изисква от потребителите да са били  активни поне една година във Facebook и да имат поне 50  приятели.

Водещи

Най-четени