Младежта заклеймява технологиите – убивали човешкото в нас 23.10 | 12:41

Дали пък младите не са прави – не разчитаме ли твърде много на тях

От Филипа Тодева

Противно на някои схващания новото поколение не робува особено на технологиите. Данните от проучването на Пен Шон Берланд от името на Intel в Бразилия, Китай, Франция, Индия, Индонезия, Италия, Япония и САЩ категорично показват, че хората на новото хилядолетие (от 18- до 24-годишна възраст) смятат, че технологиите ни правят по-малко човечни и че обществото разчита прекалено много на тях.

52% от хората до 24-годишна възраст твърдят, че обществото разчита на технологиите твърде много и че те правят хората по-малко човечни (61%).

В същото време обаче младите са и най-големи оптимисти за бъдещите технологии. Хората на новото хилядолетие смятат, че технологиите подобряват техните лични взаимоотношения (69%), образованието (57%), транспорта (52%) и здравеопазването (49%).

Изследването разкрива, че хората с високи доходи са най-склонни да споделят анонимно лични данни, като например резултатите от лабораторни тестове и информация за пътувания, допълва БТА. Те са и най-склонни да притежават технологични устройства и да се ангажират с технологии редовно.

Повече от 70 на сто от хората на новото хилядолетие ще приветстват интелигентен обществен паркинг и контрол на трафика за спешни превозни средства, както и ползването на приложения, които следят техните работни навици и умни хапчета, които следят тяхното здраве.

Водещи

Най-четени