Мобилно приложение на еBay разпознава образи 13.10 | 15:11

То ще улесни търсенето на продукти, които потребителят е видял и харесал извън каталозите на сайта

От Георги Георгиев

Сайтът за електронна търговия еBay планира да добави нова технология за разпознаване на образи към своите мобилни оферти, която ще улесни търсенето на продукти, които потребителят е видял и харесал извън каталозите на сайта. Така например ако харесате дреха, която ваш приятел носи, просто ще трябва да я заснемете с телефона си и приложението автоматично ще издири и ще ви покаже всички подобни облекла, които се продават в eBay.com.

Новото приложение ще бъде пуснато до края на годината, заяви в сряда (12 октомври) изпълнителният директор на компанията Джон Донаху по време на организираната от eBay конференция X.commerce в Сан Франциско. Все още не е ясно кои от приложенията на eBay ще бъдат снабдени с новата функция. Освен eBay Mobile компанията предлага и приложение за мода, както и още няколко други, припомня AP.

Все още не е ясно дали инструментът ще работи само за продукти като дрехи и аксесоари или с него ще може да се открие всеки продукт, предлаган в eBay.

Модната секция на сайта вече разполага с подобно приложение, което позволява на потребителите да разгледат дрехи и чанти, които приличат на вече селектирани в сайта.

Новото мобилно приложение на eBay доста прилича на Google Goggles, с което потребителите могат да намерят информация или снимки в мрежата за заснети от тях обекти.

Водещи