Мобилно приложение се грижи за здравето ни 17.01 | 12:00

Urgent Care предоставя информация според симптомите и помощ от специалист

От Ралица Стоянова

Разработиха мобилно приложение, което дава максимално изчерпателна, полезна (и успокоителна) информация за здравното ни състояние още при появата на първите симптоми, информира Mashable.

За да получат повече информация за състоянието си (и за да се успокоят, че ситуацията им не е сериозна), мнозина започват да ровят в интернет. Скорошно проучване на щатските анализатори от Pew показва, че осем от 10 проучвания по темата в САЩ започват с търсене на информация през интернет търсачките.

Какво обаче се случва, когато искаме да научим повече информация или е по-добре все пак да се консултираме със специалист, до когото нямаме достъп в дадения момент?

Тук на помощ идва въпросното приложение Urgent Care. То позволява на потребителите в САЩ да търсят максимално ефективно информация за симптомите си и да преглеждат медицински речник. В общи линии можете да се превърнете в собствен личен лекар, пише Econ.bg

Тези, които все пак желаят да получат специализирана помощ, ще могат да го направят само с натискането на бутон. Апликацията ще ги свърже с медицинска сестра, която след задаването на няколко въпроса, ще им помогне за диагностиката на състоянието. Ако положението се окаже сериозно и е необходима допълнителна намеса, сестрата ще се свърже с разположен наблизо лекар, който може да направи домашна визитация в рамките на 30 минути.

Авторите на проекта обаче подчертават, че Urgent Care не може да замени истинската спешна помощ, а по-скоро да подскаже на пациентите какво да правят, ако не са сигурни доколко е сериозно състоянието им. 

Водещи

Най-четени