Мърдок пуска вестник специално за iPad 13.01 | 12:35

Очаква се проектът The Daily да бъде представен официално на 19 януари

От Георги Георгиев

The Daily - първият в света всекидневник, предвиден изцяло за четене на iPad, ще бъде представен официално на 19 януари, съобщи индийският вестни Hindu, като се позова на неназовани източници.

Съобщения за новото издание на компанията на Рупърт Мърдок News Corp. се появиха още през миналата година.

Официалното обявяване ще се състои в музея на модерното изкуство в Сан Франциско. Очаква се на събитието да присъстват Рупърт Мърдок, както и изпълнителният директор на Apple и създател на iPad Стив Джобс.

Все още липсват детайли за цената абонамента на новото издание, ако въобще ще има такава, съобщава още Hindu. Вестникът ще отразява новини от общ характер, както и информация за различни културни и светски събития. The Daily ще разполага и с възможност за показване на видео материали в статиите.

Новото издание на News Corp. е опит на Мърдок да промени из основи съвременната журналистика във времена, в които приходите от печатни издания намаляват драстично за сметка на повишаващите се приходи от реклама в интернет-версиите им, пише Hindu.

Мнозина от издателите вестници и списания възприемат таблетите като златна възможност за бизнеса си, тъй като тук те могат да продават реклама и абонаменти на по-високи цени от тези в уебсайтовете.

Новата тенденция вече се отразява в поведението на някои от големите ежедневници като New York Times и USA Today, които вече пуснаха безплатни версии за iPad на пазара.

Водещи