На разговор с Барозу, Шулц и Хеле Торнинг – Шмит 24.04 | 07:10

Eвропейският омбудсман опитва да намали евроскептицизма

От Деляна Петкова

От 10:00 до 12:30 часа брюкселско време (от 11:00 до 13:30 часа българско) в Европейския парламент ще се проведе събитие, организирано от европейския омбудсман Никифорос Диамандурос.

Събитието е под наслов "Европа в криза: събитията, които връщат доверието на потребителите", става ясно от съобщение от пресцентъра на омбудсмана.

Една от най-интересните за европейците части на този форум е възможността да си початят в реално време с лидерите на Европа – председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателя на ЕП Мартин Шулц, както и с датския премиер Хеле Торнинг-Шмиt, чиято държава е временният председател на Евросъюза.

Всеки може да зададе въпроси към тях, използвайки Twitter hashtag #EO2012. Въпросите ще бъдат пускани на специални табла на залата на семинара.

Кризата накара много хора да загубят доверие в националните правителства. Освен това засили силно евроскептицизма, смята омбудсманът. Именно това го кара да потърси решение и изход от тази нова кризисна ситуация за ЕС.

Семинарът може да бъде наблюдаван на живо тук.

Водещи

Най-четени