Над 300 хил. са се прехвърлили към Vivacom 20.05 | 13:35

Броят на хората, ползващи интернет през телефона, е скочил с над 70%

От Нели Минчева

Откакто мобилните потребители у нас имат възможност да се прехвърлят към друг оператор, запазвайки номера си, огромен брой хора са решили да се възползват от нея. А най-много прехвърляния отчита Vivacom.

Така по данни на компанията от април 2008 г. до май 2013 г. пренесените номера към нейната мрежа са над 300 хиляди.

Бройката е с близо 100 хиляди повече от общия брой потребители, пренесли своя номер в мрежите на всички останали оператори общо.

Докато абонатите на Vivacom, решили да изберат Mtel или Globul, за същия период са общо 43 хиляди, научи iNews. Останалите телекоми са с повече разочаровани клиенти, отколкото пренесени.

През последните шест месеца Vivacom приема от конкуренти средно по 11 хиляди абонати на месец.

За последната година компанията бележи 76% увеличение на базата от клиенти, избрали да сменят своя телеком оператор. От Vivacom смятат, че силното им представяне се дължи на доброто позициониране на портфолиото ѝ от мобилни продукти и услуги, както и от постоянната инвестиция в подобряване на ЗG мрежата ѝ. В момента тя осигурява скорост от 42 Mbps и 99,41% покритие на населението.

Броят на абонатите, които ползват мобилен интернет, е скочил с над 70 на сто за една година.

Потребителите получиха възможност да избират своя оператор, като запазват настоящия си номер, през 2008 г. Две години по-късно беше въведена процедурата за обслужване "на едно гише", а от август 2010 г. желаещите пренасят номерата си единствено със заявление при оператора, при който искат да преминат.

Водещи

Най-четени