Над 800 студента ще се обучават безплатно на софтуерно инженерство 26.09 | 11:36

Софтуерната академия на Телерик ще подготвя начинаещи софтуерни инженери през учебната 2012-2013 г.

От Кремена Бедерева

Над 800 настоящи и завършили студента ще могат да се възползват от програмата за безплатно обучение по програмиране и професионална специализация – Telerik Software Academy. Учебната година ще започне на 22.10.2012 с 10 нови професионални направления, за да отговори на динамично променящата се ИТ индустрия и високия интерес от страна на кандидатите.

С рекорден брой от над 800 човека ще стартира новия сезон в Академията. Участниците ще избират от тринадесет различни професионални направления.

Освен традиционните професии: Разработчик на софтуер, Инженер, осигуряващ качеството на софтуера и Софтуерен инженер по поддръжка на клиенти, през учебната 2012-2013 година курсистите ще могат да се специализират в още 10 направления, сред които: Front-end разработчик на сайтове и разработчик на мобилни приложения. Програмата е с продължителност 10 – 12 месеца и се провежда изцяло на състезателен принцип.

В края на всеки месец курсистите се явяват на изпит или защитават проект и само отлично представилите се участници преминават в следващия етап от безплатното обучение. Завършването на Софтуерната академия дава възможност за успешен кариерен старт в избраната от участниците сфера. Желаещите да се възползват от безплатната програма вече могат да подават документи.

Кандидатстването се състои от два етапа: изпращане на автобиография и мотивационно писмо на английски език и успешно преминаване на входящи изпити: IQ тест, ИТ тест и тест по английски език. Крайният срок за кандидатстване е 14.10.2012.

Право на присъствено обучение получават единствено приетите кандидати. Всички останали, както и студентите извън София могат да следят курсовете онлайн.

Водещи