Най-голямата грешка, която може да направите във Facebook 16.03 | 09:58

Вижте един простичък, но мъдър съвет

От Александър Бакалов

В наше време няма нищо по-нормално от това да проучите някого, към когото имате сексуален или някакъв друг интерес във Facebook.

Най-примамливото нещо в един профил, разбира се, са снимките и скоро пред очите ви ще започне да се ниже поредица от пиянски изпълнения, чупене на стойки пред някое огледало с телефон в ръка, снимки на интересни места от страната и чужбина... Ще видите промяна на прически, килограми, стил на обличане... Ще цъкате върху дясната стрелкичка, пътувайки назад във времето към все по-стари снимки на индивида, когото "разследвате”.

И тогава, в един неизбежен момент ще стигнете до нея. До първата снимка. Първият таг. Тази снимка ще показва нещо толкова различно от човека, когото познавате, че със сигурност ще ви се стори забавна. И ще поискате да я "лайкнете”.

Недейте.

Не натискайте бутона "лайк”.

Сигурно сте повдигнали изненадано вежди, чудейки се какво му е мъдрото на този съвет. Просто е – вашето "лайкване” ще извади древната снимка в нюзфийда. Едно настрана, че съответният индивид може да се срамува от начина, по който е изглеждал преди – примерно – шест години. По-интересният въпрос е как вие изобщо сте стигнали до тази първа снимка. И истината ще лъсне наяве – вие сте преровили методично всички албуми на човека, от когото се интересувате. Вече за всички става ясно, че се интересувате от него. И че го дебнете в мрежата.

Малко е зловещо, признайте.

Така че запомнете това от нас – ровете се из галериите, но никога, при никакви обстоятелства, не лайквайте първата снимка. Няма нужда да ни благодарите.

Водещи

Най-четени