Най-накрая дистанционно и за PlayStation 4! 13.10 | 09:33

Излиза още в края на настоящия месец

От Ивайло Коралски

PlayStation 4 е конзола, която разполага с над 50 приложения за видео и музика, но до момента не разполагаше със свое дистанционно управление. От друга страна това на PlayStation 3 не е съвместимо с новата конзола.

Това остави множество потребители ограничени с ексклузивно управление посредством стандартния контролер на конзолата. Който може и да е удобен за по-младите потребители, но предвид факта, че PS4 е семейна конзола, която се използва от по-възрастни членове на семейството, е леко ограничаващ фактор при навигацията между отделните менюта.

1581089

Е, Sony най-накрая обяви очакваната дистанционна добавка, при това въпросната трябва да се появи в края на този месец. Цената на универсалното PS4 дистанционно ще бъде 30 щатски долара, съобщават от централата на Sony.

Въпросното ще замества напълно DualShock 4 контролера при приложенията, които не са свързани с гейминг. Връзката ще се осъществява посредством Bluetooth, а с дистанционното ще могат да се управляват още три допълнителни AV устройства (например вашият телевизор или озвучителна система).

И още, новият контролер ще бъде съвместим с редица моментни приложения, между които личат имената на Crunchyroll, HBO Go, Netflix, Twitch, YouTube, Blu-ray Disc плейъра, PlayStation Video, PlayStation Vue и др.

Дистанционното вече може да се поръча през онлайн магазини като Amazon, Best Buy, Gamestop и Toys R Us.

1581090

Водещи

Най-четени