Най-накрая смартфон, който се пере 03.12 | 17:51

Със сапун и вода – както си му е редът

От Ивайло Коралски

Кое устройство е по-хубаво от водоустойчив смартфон? Какво ще кажете за такъв, който можете да измиете със сапун? Майсторът на издръжливи смартофни (и джаджи като цяло) Kyocera поддържа своята "здрава" линия в продължение на няколко години. И както става ясно от заглавието на този текст, новият ѝ модел, DIGNO, буквално може да се пере.

Нещо повече, дори цветовете, в които ще се продава слушалката, са сапунено свежи  - розов, бял и светло син. Поне такива ще са първоначалните цветови гами за премиерата в Япония. Нежните цветове обаче не трябва ви подлъгват – телефонът е способен да издържи на всякакви изтезания. И напоителен душ.

Според Kyocera, предвид факта, че един смартфон се използва практически постоянно, множество потребители търсят и такъв, който може лесно да се мие. DINGO разполага с изключително силен водоустойчив слой, който го покрива. Нещо повече, смартфонът разчита и на протекция от гореща вода – такава, която най-вероятно използвате при употребата на сапун.

Дизайнът на смартфон е крайно опростен, за да може водоустойчивата му природа да бъде възможно най-убедителна. Дисплеят също може да се използва с мокри ръце. Задната част на DINGO пък е съставена от самопоправящ се слой, подобен на този, с който разполагат последните модели на LG смартфоните.

Дисплеят е защитен от закалено стъкло на Dragontrail X. За момента смартфонът ще направи премиера единствено на японска територия. 

Поне за тамошните потребители, вманиачени на ниво хигиена, DINGO ще бъде най-удачният за тях мобилен телефон.

Водещи

Най-четени