Накъде върви светът! Прахосмукачка се самоуби 13.11 | 14:12

Високотехнологична Пепеляшка сложи край на "живота си"

От Филипа Тодева

Плакахте ли, когато на края на филма "Терминатор 2" терминаторът се пусна в лава и "умря". "Умря" надали е толкова удачна дума, предвид това, че говорим за машина. Но пък какво бихте казали, ако ви кажем, че роботите вече наистина се самоубиват.

И новината за това знаково самоубийство идва не откъде да е, а именно от страната на големия ТерминаторАрнолд Шварценегер. Австрийските медии обявиха в сензационни заглавия, че може би се е случило първото самоубийство на робот в историята, след като високотехнологична прахосмукачка си посегна. Причината – както на много същества от женски пол, и на нея ѝ омръзнало да чисти.

Всеки ден роботизираната Пепеляшка трябвало да чисти дома на собственика си. След поредната тежка смяна роботът бил изключен и оставен. Досущ като във филма по "Камиони" на Стивън Кинг се включил и тръгнал към котлона, където имало вряща тенджера. Съдът бил избутан и прахосмукачката самоубиец заела мястото му, сякаш с ясната идея да сложи край на слугинския си живот. Последвал пожар.

Когато пожарникарите пристигнали, за да потушат пламъците, обаче намерили само пепел и разтопена пластмаса върху котлона.

И докато историята за робота самоубиец смая света, гневният собственик е твърдо решен за съди производителя му.

Водещи

Най-четени