Нов, супер бърз 3D принтер, изгражда обекти с дълбочина от 3 сантиметра за 6 минути 25.03 | 15:01

Вълнуващи времена!

От Ивайло Коралски

Само преди две седмици Carbon3D обяви своята нова принтираща 3D система, която е с 25 пъти по-бърза, отколкото традиционните 3D принтери.

С днешна дата компанията Gizmo 3D разкри плановете на разработвана от нея нова система, която може да постигне изключителни резултати що се отнася до бързина на производство.

Въпросната е базирана на вече съществуваща техника, наречена Direct Light Processing. Последната използва светлината като средство за превръщане на смола от течно в твърдо състояние, допълва 3Dprint.

За разлика обаче от настоящите техники, които прекъсват своя светлинен процес за всеки отделен слой, при прототипа на Gizmo 3D целият процес се извършва в рамките на един единствен ход.

С каква скорост обаче? На този етап обект с размери 15 към 8 към 3, който има вертикална резолюция от 50 микрона, може да бъде "изпечен" за около 6 минути. Времетраене, с което не може да се похвали никой друг, публично обявен 3D принтер.

В зависимост от размера на 3D принтера, цените за прототипите ще варират между 2500 и 6000 долара. Допълнителни 2500 долара ще струва технологията, която покачва значително скоростта на принтиране.

Вълнуващи (технологични) времена, няма две мнения.

Видео, следва:

Най-четени