Нова жестова команда ще улесни навигацията 02.08 | 10:49

Нужно е само едно плъзгане на пръстта вляво или дясно

От iNews.bg

Google провеждат финални тестове с нова функционалност в мобилното приложение на YouTube за Android. Благодарение на нея ще има как по-лесно да навигираме и сменяме видео клиповете в профилите си. Идеята на компанията всъщност е да използваме нова жестова команда, която е по-бърза и интуитивна, спрямо сегашните инструменти в YouTube за Android. Нужно е само едно плъзгане на пръстта вляво или дясно, за да скролвате между отворените видео клипове, предаде 9to5google. 

 

 

 

По този начин ще преминете през цяла страница, включително прозореца с плейъра, заглавието, описанията и бутоните за споделяне и харесване, предложението видеа, за да стигнете до следващия клип. Движението на пръста върху екрана на практика ще стартира съдържанието в "Up Next" секцията на YouTube. В този случай ще се покажат и бутоните за превъртане, които са разположени върху интерфейса на самия клип. Така можете по-лесно да сменяте и да се връщате към предния клип.

 

 

Всичко, което е разположено над аватара на канала и заглавието се зареждат автоматично и ще е нужна секунда да се стартира самия клип. Допълнителна анимация ще ви информира за възможността да използвате тази функция. Според данните Google възнамеряват да интегрират тази жестова команда и към YouTube приложението за устройствата с iOS. На пръв поглед тов може да ви се стори минимално подобрение, но може да улесни значително откриването на съдържание от смартфоните.

Водещи

Най-четени