Нова технология ще направи електронните четци по-добри и по-евтини 30.05 | 16:39

От iNews

E Ink е водещият бранд в разработката на дисплеи за електронни четци в индустрията. Устройствата в тази категория си имат собствена лоялна база от фенове по цял свят. Аmazon Kindle е най-популярният бранд, но на пазара може да откриете разнообразие от предложения на други производители. В голяма степен дисплеите на електронните четци не са ставали обект на сериозни иновации от дълго време.

Нова технология на E Ink обещава да промени ситуацията в положителна насока, информира TechRadar. Специалистите на компанията са разработили първият в света On-Cell Touch ePaper модул. Както името подсказва иновативния панел има вграден тъч сензор в самия екран. Досега този компонент се разполагаше върху E Ink панела и оперираше като самостоятелен модул.

Компанията се надява да направи четенето на съдържание от електронните четци по-добро визуално изживяване. On-Cell Touch ePaper ще допринесе и за редуцирането на цената на устройствата, което е от стратегическо значение за популярността им сред потребителите.

Технологията е оптимизирана да работи едновременно с цветни дисплеи, както и с класическите черно-бели панели за електронни четци. Е Ink обещават приблизително 30% увеличение в съотношението на контраста при Carta дисплеите, които се използват масово от Amazon и Kobo.

В същото време Е Ink Kaleido, които са черно бели ще могат да се възползват от 40% ръст в контраста и 15% от наситеността на цветовете при употреба на новия On-Cell Touch. Интеграцията на тъч сензор в самия дисплей означава, че ще се направи първата стъпка към възможността да видим електронни четци с гъвкави дисплеи.

Източник: digital.bg

Водещи

Най-четени