Новата 3DS XL е с 90% по-голям екран 22.06 | 17:22

Подобрената конзола на Nintendo ще се появи в родните магазини още следващия месец

От Ивайло Коралски

Nintendo обяви подобрен вариант на своята портативна конзола 3DS. Новата версия ще носи името 3DS XL и ще предложи на своите потребители 90% по-голям дисплей спрямо сегашната версия на конзолата и двойно по-дълъг живот на батерията.

Точният размер на дисплея ще бъде 4,88 инча, срещу 3,53 на сегашния модел, което на практика ще превърне 3DS XL в най-голямата портативна конзола на Nintendo до момента.

Въпреки значително по-големия размер на новия дисплей, резолюцията, при която ще работи той, е същата като на предходния вариант. Очаквано, той отново ще предоставя на потребителите възможността да играят стереоскопични 3D игри без необходимостта от 3D очила.

За съжаление на множество потенциални клиенти, очакващи че новата ревизия на платформата ще предложи и втори аналогов стик, такъв отново не е наличен.

Очаквано, предвид увеличените размери, 3DS XL ще тежи повече от своя предшественик – 336 грама, срещу 235 за стария модел.

Най-големият плюс на последния вариант на портативната конзола е значителното подобрение при живота на батерията – между 3,5-6,5 часа при игра на 3DS заглавия и между 6 и 10 часа за DS игри.

Към 3DS XL ще върви 4GB SD карта, която е двойно по-голяма от вървящата към 3DS.

С европейската версия на 3DS XL обаче няма да върви зарядно устройство, въпреки че конзолата ще бъде съвместима със зарядните на 3DS, DSi и DS XL. Естествено Nintendo ще продава отделно зарядно устройство за конзолата.

Версията на 3DS XL за Стария континент ще се предлага в три цвята – червен, син и сребърен.

Заедно с премиерата на новата конзола ще стартират и три големи заглавия – Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, TheatRhythm Final Fantasy и New Art Academy.

Родната премиера на 3DS XL ще се състои на 28 юли, като цената за Европа, определено от Nintendo, ще бъде 200 евро.

Водещи

Най-четени