Новата версия на Firefox излезе предсрочно 15.08 | 17:09

Създателите на Firefox 6 са наблегнали на повишаването на неговата скорост и съвместимост

От Георги Георгиев

Официалното пускане на шестата версия на Firefox бе обявено за този вторник (16 август), но от Mozilla вече са качили инсталационните файлове на своето FTP, откъдето те могат да бъдат свалени от по-нетърпеливите потребители, съобщава pcmag.com.

Голяма част от промените, които ще видим в новия Firefox 6, са свързани с подобрения, чиято идея е да увеличат неговата скорост и съвместимост.

Така например, при новия браузър времето за стартиране е ускорено, особено в случаите, когато потребителят разполага с голямо количество групи от подпрозорци (tab groups). Освен това потребителите ще могат да решават дали искат да заредят всичките си групи при пускането на браузъра или само включените в инструмента за групиране Panorama.

Новата версия на Firefox разполага и с инструмент, който ще ви позволи да задавате различни нива на разрешения при запомняне на пароли, "бисквитки”, споделяне на местоположението, изскачащи прозорци и изображения. За да включите инструмента, просто трябва да напишете "about:permissions" в адресната лента.

По отношение на добавките, новият Firefox включва възможност за проверка на най-новите плъгини. Услугата ще ви позволи да проверявате за най-новите версии на разширенията с едно кликване на мишката.

Последната голяма промяна, която обикновените потребители на Firefox ще забележат, е свързана с обработката на имената на домейните в адресната лента. Сега те биват подчертавани, което ще ви позволи по-лесно да се ориентирате в кой сайт се намирате след един поглед на адресната лента.

Други подобрения във Firefox 6 включват по-висока производителност за потребителите на Linux. Не е за пренебрегване и подобрената поддръжка за разработчиците под формата на Scratchpad инструмента за тестове на Java скриптове и нова версия на уеб конзолата на браузъра.

Водещи

Най-четени